Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Hei og velkommen til min lille, kreative blogg!

Jeg er 29 år, bor vest i Norge,
i regnværet.. Det gir mye tid til å være inne,
strikke og drive med kreative hobbyer!

Er mamma til Lillehjertet, født 2008!
Verdens nydeligste lille gutt!

Håper du tar deg tid til å titte innom her
og legge igjen et spor etter deg:)

Hvis ikke du ønsker bloggadressen din
på listen min under så gi meg en lyd!

Image Hosted by ImageShack.us
   

<< August 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:rss feedWednesday, August 20, 2008
Fremdeles ingen garngøy

Hei alle sammen!
Skal si dagene flyr når man har en ny sjef i hus, gitt!
Skjønner ikke hvor ukene har blitt av jeg..Tongue

Strikkingen har blitt lagt på hylla for en stund - rett og slett fordi jeg ikke har hatt tid til å kose meg med pinner og garn.Trenger en jakke til å ha på han når vi er ute å triller nå - så jeg er på leiting etter noe som frister.. Lillemann har fått litt kolikktendenser og det går i ett her hjemme om dagene (for ikke å snakke om nettene *gjesp*)
Har de siste dagene fått kost meg litt med å begynne å lage takkekortene for barselgavene vi har fått - og håper å få gjort dem ferdig iløpet av denne uken - så jeg kan få laget invitasjoner til dåpen og få sendt dem til neste helg!
Skal legge ut takkekortene når jeg bare blir ferdig med dem!

Igår var vi på kontroll på helsestasjonen - og han sjarmerte både helsesøster og barnelegen i senk med sine utrolig herlige smil *smelt*
Han fikk skryt for at han er så veldig sterk i nakken og beina, og litt kjeft fordi han ikke er noe flink til å sove om natten *ler* Til helgen skal pappa'n til pers og så skal vi prøve å se om vi kan klare å lære han å sove mer enn 1.5 time sammenhengende om natten - for det begynner å bli rimelig slitsomt for meg å ikke få sove mer enn det.

Og han er blitt så lang!! ojojoj - ikke noe rart at vi sliter med klærne her i huset! Han har vokst nesten 10cm siden han ble født - og er nå 58cm! (var 49 når han ble født)
Og han veier nå 4020gram - så nå har vi tippet 4 kg!
Så han er en laaaang og tyyynn bebis - men følger sine egne kurver kjempefint!

Han prøver å le litt også nå, men enn så lenge er det rimelig dårlig, men det kommer vel snart. Arøøøø-lyden er en stor hit her i huset nå, særlig på morningen. Tror det betyr "Jeg er våken, mamma - og jeg har ikke tenkt å sove mer nå, selvom du bare har fått sove 2 timer i natt" *sukk*

Sommeren har bare flydd forbi - vi har vært en liten tur hos mamma for å vise han fram til familien min, og så har vi hatt bryllup i familien - lillesøsteren til mannen giftet seg 080808.

Nå tittet solen fram, så jeg skal ta med meg Lillemann ut på trilletur når han våkner og har spist.

Prøvde å få tatt noen smilebilder av han, men han var ikke villig til å smile på kommando.. Skal sies at med en gang jeg la vekk kamera så var storgliset på plass, så han har vel allerede skjønt dette med at kameraet gidder vi ikke smile til..
Men ble nå litt fine bilder likevel *smelt*Posted at 03:22 pm by Linnmalen
Comment (1)  

Wednesday, July 23, 2008
Den nye hverdagen!

Ja da var det vel på høy tid med en oppdatering herfra..
Her sitter jeg med bustete hår, joggebukse og samme genser som jeg hadde på meg igår - eneste forskjellen er at det nå er en gulpeflekk på den *ler*
Er det barseltiden i et nøtteskall kanksje??

For Lillen vår er nå kommet til verden!
Faktisk for hele 25 dager siden!
Ble lagt inn og satt igang fredag 27.06 og fødte 18 timer etter første modningspille ble satt - tidlig på morningen lørdag 28.06, på vår 5års bryllupsdag!, kom det en liten kropp på 2,6 kilo til verden under en fantastisk rosa/lilla gnistrende soloppgang.
Livet ble forandret i det øyeblikket øynene våre møttes - og samtidig ble livet travelt og pupp ble meningen med livet *ler*

Her er jeg 37 uker - akkurat 3 uker før han blir født
 

Helt ny i verden:

Mammas herlighet, bare noen timer gammel:

Verdens vakreste sovestilling?

Kommet hjem - i vanlig positur:

Har fått strikket hele 18 pinner på den blå jakken hans siden fødselen. Blir vel ferdig når han har gitt meg barnebarn tenker jeg. Tiden strekker liksom ikke til til noenting annet enn pupp, synging, byssing, pupp, husarbeid, pupp, soving og litt henslengt sofakos med mannen på kveldstid og pupp.

Takk til alle som har vært innom!
Barseltiden er vel slitsom og travel for alle - og det begynner å gå seg til nå. Kroppen begynner å komme seg etter et tøft svangerskap og bekkenet begynner å bli bra. Satser på å komme sterkere tilbake om ikke så lange tiden!


Posted at 04:31 pm by Linnmalen
Comments (8)  

Monday, June 02, 2008
Nytt prosjekt og litt baby;)

Da skriver vi allerede juni... *SJOKK!!!*
HVOR har våren blitt?? All den tiden jeg/vi hadde til å forberede oss på å bli foreldre, kjøpe inn alt vi trenger, kose oss med hverandre?

Vel.. Eksamen er avlagt - jeg skal nå være hjemme til august 2009.. Det er først nå det begynner å gå opp for meg at juni faktisk er fødemåneden min (hvis jeg ikke går på overtid da) Himmel for en rar følelse!

For å bøte på den ENORME kjedsomheten det er å gå høygravid i stekende varme (les: det å måtte holde seg borte fra sola for å unngå å svelle opp til en puff-fisk-lignende sak over hele kroppen..) har jeg faktisk funnet fram strikkepinnene mine og startet på et lite nytt prosjekt.

Fra Boka "Myk Start" strikker jeg "gammeldags omslagsjakke" i lyseblå babyull - fra det ENORME lageret av babyull jeg har liggende her...
Begynte i forrgårs, går ikke så fort framover da fingrene fort blir fulle av vann og strikkepinnene blir litt vanskelige å holde i *grynt*

Kanskje lillen min drar en LilleCruz og kommer ut når den er ferdig? Kanskje jeg skulle satt inn skikkelig fart på arbeidet så han kommer snart? *ler*
Begynner å bli rimelig klar for å få han ut nå, med det ENORME været som er meldt framover er det rett og slett ganske tungt å gå høygravid.. Både fysisk og psykisk..
Her er bilde fra den dagen jeg var å regne som høygravid - for ca 2 uker siden.

Pusen er med overalt om dagen, som du ser..
Tidligere idag skulle jeg legge noen klær oppi kommoden til Lillen og det måtte hun jo få med seg:

Og helt til sist bare MÅ jeg vise dette..
Mannen min kom hjem fra jobb idag og kastet denne til meg og sa: "nå er jeg kjempelei av å kjøpe dopapir hele tiden, så nå har jeg kjøpt øko-pakke med 12 ruller som bør holde til iallefall over helga" *flaaaaauuuut*
Noen som sa at å ha en babys hode og vekt trykket mot blæra fører til dobesøk ca hvert 10.min?? Går litt dopapir ja *ler*


Posted at 11:25 pm by Linnmalen
Comments (5)  

Wednesday, May 14, 2008
Litt småtteri!

Hei igjen alle sammen!
Sitter her og "leser" til eksamen og har en hyperaktiv gutt i magen endaBig Smile Så nå er det helt sikkert at det ikke blir noen stor krise på bebis-fronten uansett hva som skjer. vi håper han blir der inne en god stund til, siden han er estimert til å være en ganske liten gutt. Det er jo det aller beste at han får være inni magehuset til termin! Vi var på kontroll på sykehuset for en uke siden, og der fikk vi vite at legen ikke regner med at jeg får før uke 37 (altså "til termin") - og jeg ble hoppende glad da hun sa det! Skal tilbake om 1-2 uker for å se at han vokser som han skal videre også, så det skal bli spennende å se hvordan han vokser på slutten.
Han har også lagt seg nedi bekkenet med hodet - og gjett om det er en veldig glad mamma som fikk den beskjeden.. Denne jenta har nemlig totalt angst for å føde en baby i seteleieSad

Jeg ble ferdig med endel smått for en stund siden, men den dampingen har latt vente på seg.. Skal vaske alt jeg har strikket før det taes i bruk også, så da blir liksom veien til damping myyye lengre.. Så - nå må jeg bare få blogget dette udampet, så det ikke går helt i glemmeboken (og så får jeg oppdatert litt strikkerelatert også...Wink)

Dette er da et sett med skjerf, votter og lue, strikket i restegarn; blått arwetta og brun babyull.

Luen er herfra
Vottene herfra
Skjerfet er herfra

Har strikket en til av disse luene, men den skal jeg få dampet først hehe.
Nydelige luer - gleder meg til å bruke dem!


Posted at 08:20 pm by Linnmalen
Comments (2)  

Thursday, April 24, 2008
Oppdatering fra heimen!

Sånn - da var det virkelig på tide med en oppdatering her!!

Kan jo begynne med det koseligste først (helt objektivt, selvsagt):

Big SmileBig SmileI'M STILL PREGNANT!!!Big SmileBig Smile
Og på lørdag er jeg 31 fullgåtte uker!!

Jada, lillegutten vår er fremdeles i magehuset og har ikke vist noen tegn på å prøve å bryte ut igjen. Skjønner at det er en vanskelig kar jeg ruger på.. Er mye klaging om dagen.. Tror han klager på boforholdene sine! Liten plass til å holde fester, dårlige lysforhold, dårlige dofasiliteter og kjip matservering. Skjønner han godt jeg!
Favoritt-demonstrasjonen er å prøve å skyve seg ut med rumpa gjennom siden min, eller å prøve å dytte seg med hodet eller føttene gjennom ribbeina mine *ler*
Får nå holde ut noen uker til inni der synes jeg, lille nydelige skjønnheten min!!

Og at han er nydelig er det vel ingenting å si på! Bare se på han da:


Har du sett så nydelig liten nese han har?? *smelt*
og når vi snakker om nese, så kan jeg fortelle at han er som snytt utav nesen på pappa'n sin!


Ellers hadde jeg bursdag igår! Jippi til meg!
Egentlig ikke så spesielt å ha bursdag lengre synes jeg, 27 år som jeg ble, men når det som befinner seg inni gavepapiret viser seg å være dette, så ble jeg riiiiiimelig happy kan du si!:

Solen har strålt i mange dager her, og det må man jo bare nyte så godt det lar seg gjøre! I skrivende stund er det regn, og det regner jeg med det vil være i flere uker framover..

Må bare si tusen hjertelig takk til dere som har vært innom og lagt igjen spor, hilsner og ikke minst lykkeønskninger her!! Det betyr masse for meg!! *rørt*


Posted at 07:19 pm by Linnmalen
Comments (9)  

Friday, April 04, 2008
En tung uke..

Dette var jo noe som IKKE skulle skje, og jeg kan med hånden på hjertet si at: "dette har vært en veldig tung uke.."
Jeg har vært innlagt på Føden på Haukeland med premature rier, sannsynligvis satt igang av en feberinfeksjon jeg har gått med en stund..

En periode så det ikke så bra ut, men med rie-svekkende drypp klarte de å stanse riene mine og nå idag har jeg fått dra hjem siden vi bor så nærme sykehuset. Var ikke helt planen å føde i uke 27, og det har vi nå klart å unngå når jeg nå er 28+0 imorgen - som er den magiske grensen! Har fått modningssprøyter osv også, så hvis det likevel skulle vise seg at gutten min vil ut, så har han iallefall gode sjanser nå!

Lillegutten har hele tiden vært upåvirket, hatt fint bevegelsesmønster og jevn hjertelyd - og det føles utrolig godt å vite at det ikke har vært noe galt med han! Er spesielt og godt å sitte her hjemme nå ikveld og kjenne gutten min sparke masse i magen *snufs* Dette har vært litt for skummelt for et kommende mamma-hjerte, selvom det største sjokket nok ikke har kommet helt enda. Har ikke turt å tenke over situasjonen helt enda. men nå har det heldigvis gått bra!


Posted at 11:01 pm by Linnmalen
Comments (8)  

Saturday, March 29, 2008
Vakum *sukk*

Ok - jeg har sittet i flere dager nå og vært i strikke-vakum..
Jeg finner ikke ut hva jeg skal strikke nå!! blir bare sittende å stirre ut i tomme lufta og tenke og vurdere og fundere..

Har hatt 2 prosjekter som ikke kommer til å bli ferdiggjort. Det ene fordi garnet ble for tykt og plagget ble for klumpete for en liten nyfødt kropp, det andre fordi det ble liggende en stund (vet ikke om jeg likte det) og så fant pusen den åpne garnposen i natt og har kost seg verre med nøstene som nå går rett i bosset!

Dette er genseren som nå ikke har garn *ler* Garnet er ikke kjøpt her i byen, så det er ikke bare bare å få tak i samme heller. Så den går i bosset.

Og omslagsjakken i babyull blir utrolig tykk og mye mer klumpete enn jeg hadde tenkt. Satser på å kjøpe garn fra nøstebarn og strikke en annen. Skal ha en jakke vi kan bruke på han ute i vogna når han er nyfødt - som da forhåpendtligvis blir i varmenWink. så jeg vil gjerne ha en som ikke blir stiv og klumpete!
Og de som kjenner meg blir vel ikke overrasket over at valget har valgt på brunt garn, hehehehe!

Så nå er spørsmålet: HVA strikker jeg nå...??
Strikkelisten min ser jo sånn ut:

 • Ullbukse i lysebrun Lanett - ferdig her
 • Djevellue med striper - ferdig men ikke dampet
 • Genser - ferdig her
 • (evt lue til genseren over) - dropper denne enn så lenge
 • Omslagsjakke - utsatt til jeg får annet garn
 • (evt lue til omslagsjakken)
 • "Trille tur" sett - skjerf og votter
 • Fellesprosjekt: Festdrakt (skal ikke være ferdig før 17.mai neste år)
 • Festdrakten og "trille tur"-settet hadde jeg vel tenkt meg å strikke utover sensommeren (trille tur settet først) og så festdrakten utover vinteren.. Og siden omslagsjakken er lagt på hylla til jeg får kjøpt noe annet garn sitter jeg her og klør meg mellom tærne og lurer på "HVA STRIKKER JEG NÅ??"

  Vurderer en helt enkel, brun genser.. Hadde jo vært greit å få brukt opp de babyull-nøstene jeg kjøpte.. Så det ser ut som jeg bruker NOE av det jeg kjøper iallefall *ler*


  Posted at 12:20 am by Linnmalen
  Comments (2)  

  Sunday, March 23, 2008
  Påskestemning og ferdig genser!

  Nå er påsken snart over for i år - og den har gått både fort og sakte på en gang.
  Har vært på ferie fra søndag til lørdag (påskeaften) og den delen av påsken gikk fort. Men fra påskeaften formiddag til nå ikveld går jeg hjemme og venter på min kjære som kommer med englandsbåten om en time *gleder seg vilt*

  Siden jeg ikke har vært hjemme det meste av påsken har jeg ikke akkurat pyntet masse til påske. Ikke har jeg påskeegg heller iår. Dette er det som "oser" påske her hos meg:
   Gule roser og en pose med m (som ble åpnet igår)

  Ellers skal jeg skryte av at jeg er unormalt rask med å bli ferdig med et prosjekt!! Jeg er helt ferdig med stripegenseren til Lillegutten, og den er fiiiiiiin!! Fargene er virkelig "meg" og jeg gleder meg så til å se Lillen min i den til høsten/vinteren!

   HAHAHA!! Jeg så ikke magen min før jeg hadde lagt inn bildet!!! Den gikk jo i ett med lakenet (jeg har sovet på sofaen i natt fordi vi pusser opp soverommet!)

  Raglan:

  Knappestolpe med søte bamseknapper:

  Åpen hals med nedsydd kant:

  Og bare for å vise at jeg faktisk HAR montert den ferdig inni, og ikke bare juger på meg ferdig arbeid *ler*:

  Info:
  Mønster: Fra Garnstudio
  Størrelse: 6/9 måneder
  Endring i mønsteret: strikket ikke doble vrangborder på armene, bare på halsen.
  Garnforbruk: Brukte nesten et helt nøste av kamelfarget Alpaca, og mindre av de andre fargene.
  Pinner: 2,5 og 3,0

  Utrolig gøy genser å strikke!! Bortsett fra festingen av alle trådene - men det ordnet seg med noen timer forran tv'n og påskekrim'en!

  Fortsatt god påske til dere alle sammen!!


  Posted at 10:01 pm by Linnmalen
  Comments (8)  

  Friday, March 14, 2008
  Under ytan...

  Av og til så lurer jeg virkelig på hva jeg tenkte på da jeg begynte på nytt prosjekt..
  Dette er en sånn gang..

  For selvom dette her seg rimelig rolig og greit ut:

  Så skjuler det seg noe HELT annet ved nærmere øyensyn (les: på vrangsiden)...
  Nemlig dette... *iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik*


   

  Ja, tenker du ler nå ja..
  Kan jo legge til at jeg har seriøs monteringsvegring *ler*, så dette gleder jeg meg IKKE til å ta fatt på imorgen altså!
  Men ojojoj så skjønn denne genseren er altså!! Så jeg er heldigvis ikke lei av den enda, og da går jo monteringsarbeidet mye lettere satser jeg på!
  Må sy fast endel tråder oppe før jeg får strikket knappestolpen og halsen - så den er ikke helt ferdigstrikket heller enda.


  Posted at 11:23 pm by Linnmalen
  Comments (5)  

  Monday, March 10, 2008
  Strikkeliste!

  Min urskjønne venninne Tonje og jeg har laget hver vår liste over strikkeprosjekter som skal strikkes framover. Dette er jo en liten stund siden, så noe er allerede unnagjort - men legger den her likevel jeg, så jeg holder et øye med megselv *ler*

  • Ullbukse i lysebrun Lanett - ferdig her
  • Djevellue med striper
  • Genser
  • (evt lue til genseren over)
  • Omslagsjakke
  • (evt lue til omslagsjakken)
  • "Trille tur" sett - skjerf og votter
  • Fellesprosjekt: Festdrakt (skal ikke være ferdig før 17.mai neste år)

  Posted at 11:57 am by Linnmalen
  Comment (1)  

  Previous Page Next Page